120 km/t fungerer ikke for mig længere..

Klokken er 16.02, jeg er hamrende udmattet, og jeg skriver på min blog.. Det er ganske sjældent, at jeg blogger – men denne gang føler jeg mig nærmest forpligtiget til det. Hvorfor? Fordi jeg vil give et lille indblik i, hvordan det også er at være iværksætter.

 

Jeg skriver ikke dette for, at man skal have ondt af mig, klappe mig skulderen eller noget tredje. Jeg skriver dette for at belyse de to sider, der er af det at være iværksætter. 

Så lad mig give dig et indblik i, hvad jeg har lavet den seneste tid! Mit sidste blogindlæg var meget positivt. Jeg var hamrende glad, tilfreds og fuld af energi. Det er jeg ikke lige nu.

Skærmbillede 2015-09-25 kl. 16.52.48

Travlhed som aldrig før

Ferie er noget, jeg er vanvittigt dårlig til at holde, som det er nu. I sommers var jeg på en skøn skøn ferie i Florida med min familie. Alligevel kunne jeg ikke lægge arbejdet til side. Jeg svarede på mails, sendte ordre afsted og var aldrig helt offline. Mine kunder skulle jo stadig bruge deres tekster? En vanvittigt dårlig beslutning. Det resulterede nemlig i, at jeg aldrig rigtigt koblede helt af.

Da jeg kom hjem stod den på 9 shows på 3 dage til Tall Ship Races 2015 (Jeg optræder også som jonglør). Vi havde endnu ikke planlagt vores show, og vi havde en uge. –> Allerede her skulle vi altså op og ramme de 120 km/t.  Herefter stod den på 4 shows den næste uge klokken 22-23.

Min arbejdsdag startede altså klokken 09, og jeg var typisk hjemme omkring 23.30..  Dette tempo har jeg kørt i more or less siden start August til nu. En arbejdsuge på godt 60-70 timer de sidste to måneder. Og hold nu kæft hvor er jeg træt..
Jeg har de sidste to måneder både fungeret som; Artist med ugentlige shows, foredragsholder og 2 x virksomhedsejer. En kombination jeg nok må erkende, at jeg ikke kan køre videre med. Hvorfor?

Stress..

Jeg hader at indrømme det.. Virkelig. Men jeg har sgu været stresset – og er stresset for tiden.

Min forretningspartner Mads og jeg var nomineret til Året Nordjyske Iværksætter med to andre. Dette gik der en hel masse tid med at forbedre. Skolerne er startet, og vi skal have aftaler i land. Virksomheder er tilbage fra ferie, og der skal ordre i hus. Bryllupper og diverse arrangementer skal bruge underholdning – I’m on it.

Kort sagt har jeg haft rigtig meget at se til – og jeg elsker det! Men min krop er sgu ikke lige enig i prioriteringen..

I denne måned kan jeg stolt sige, at jeg satte omsætningsrekord med mit hjertebarn Kvalitetstekster.dk ApS, jeg blev nr. 2 til Årets Nordjyske Iværksætter, jeg har sågar optrådt til Rune Klans bryllup (!!) – men jeg er træt. Jeg har været hamrende demotiveret den sidste måned. Det har sgu faktisk ikke været mega sjovt at være iværksætter den sidste måned. Det har min familie og omgangskreds nemt kunne mærke.

Så hvad vil jeg frem til? Jeg er utrolig god til at poste, når det går godt. Når jeg er i medierne, og jeg har ansat en ny medarbejder. Men nu vil jeg sgu også dele en “nedtur”. Jeg er drænet for energi og trænger snart til et reboot.

På søndag rejser jeg til Barcelona for at planlægge 2016.. Jeg glæder mig! Jeg glæder mig til at komme lidt væk, slippe væk fra de lange arbejdsdage og bare kunne fokusere på fremtiden.

2 stk skuffede iværksættere..

2 stk skuffede iværksættere..

 

Giver du op?

Nej for satan. Men jeg må nok erkende, at mit liv skal være andet end bare arbejde. Jeg ville elske, hvis jeg kunne køre videre med 120 km/t, men min krop siger sgu fra.. Så nu er jeg ved at ansætte endnu en tekstforfatter til Kvalitetstekster.dk, jeg vil prioritere mine arbejdsdage bedre og ikke mindst, så vil jeg være bedre til at holde fri.

Så til de der sidder derude  med drømmen om at blive iværksætter – spring ud i det for satan! Men være forberedt på at det ikke bare er store flasker champagne, dyre biler og $$ fra dag et. Og selv når det kører allerbedst, kan det være der, at du er allermindst lykkelig.

For mig er lykken, at jeg har et arbejde, jeg elsker og glæder mig til at stå op til hver måned. Det har jeg ikke gjort den sidste måned. Det skal der laves om på. Og den omvæltning starter fra i dag.

 

Skulle du have nogle spørgsmål til noget af det, jeg render og laver, så smid da endelig en besked nedenfor eller i en mail. Jeg svarer nok ikke i denne weekend, eftersom jeg netop har modtaget FIFA 16 ;-)..

Tak fordi at du gad at læse med så langt!

 

13 Kommentarer
 • Lars Skjoldby
  Skrevet kl 16:51h, 25 september Svar

  Det bliver ganske kort: Pas på dig selv Kristian 🙂

  • admin
   Skrevet kl 11:12h, 26 september Svar

   Jeg vil gøre mit bedste, Lars! 🙂

 • Jan Olsen
  Skrevet kl 18:25h, 25 september Svar

  Pisse godt skrevet! Jeg har haft det præcis på samme måde – du kan bare sætte ord på det 🙂

  • Kristian
   Skrevet kl 11:11h, 26 september Svar

   Tak Jan! Jeg tror, at de fleste iværksættere oplever det på et eller andet tidspunkt. Jeg har hele tiden vidst, at det var for meget, men har blot været alt for dårlig til at melde fra. Det vil jeg blive bedre til!

 • Anders Thue Pedersen
  Skrevet kl 12:18h, 26 september Svar

  Virkeligt flot du tør stå offentligt frem med denne besked!

  Jeg fortsatte med at være stresset i mange år indtil det næsten tog livet af mig, hele historien er her http://www.roguestartups.com/rs023-perseverance-with-anders-pedersen-of-timeblock/

  Anders

 • René Kok Lyskjær
  Skrevet kl 19:42h, 26 september Svar

  Tak for deling af både gode og dårlige sider. Pas nu rigtig godt på dig selv. FIFA 16 lyder som et fint sted at starte 😊

  De bedste hilsner
  René

 • Steffen Gregersen
  Skrevet kl 08:15h, 27 september Svar

  Den sværeste kunst som iværksætter er at sige fra.
  Jeg står samme sted som dig. Gik helt ned med stress i sommers og lå 3 uger og gloede ud i luften.
  Er igang igen, men kæmper med at få skåret projekter fra, så jeg kan følge med.
  Glæden over sejrene er desværre næsten væk!
  God spillelyst med FIFA!! Lyder som en god gang afslapning der er brug for.

 • Karsten Madsen
  Skrevet kl 07:18h, 28 september Svar

  Det er efterhånden tabu at være udkørt. Så godt at se du tør sige det. Jeg har prøvet alt fra 20 til 70 timer om ugen, og det med at føle, at man faktisk ikke er kommet hurtigere i mål, selvom man har dedikeret langt flere kræfter, det kan være frustrerende. Jeg holder mig til omkring de 40-50 timer, og i visse perioder også under det. Det handler om lykke, og det handler om resultater, ikke arbejdsslid.

 • Helene Mau
  Skrevet kl 09:05h, 28 september Svar

  hejsa
  Tak fordi du bringer et emne, som mange af os iværksættere ikke taler om, nemlig prioritering…. Jo jo, vi kan sagtens sætte ord på hvad der er vigtigt, men kunderne kommer altid først – uanset ferie eller kærlighed eller nattesøvn. God skrevet, you rock, held og lykke med at prioritere – og ring gerne hvis du vil have et par “irriterende” kloge spørgsmål (min kæreste og børn synes indimellem jeg er pisseirriterende).
  Hilsen Helene Mau

 • Kristina B
  Skrevet kl 20:14h, 28 september Svar

  Dejligt med noget åbenhed og ærlighed omkring et emne der kan være meget svært at tale om for mange. Kender det alt for godt.

 • Kristoffer
  Skrevet kl 08:51h, 07 oktober Svar

  Jeg tror det er noget mange iværksættere oplever – thumbs up fordi du sætter ord på det og fortæller andre, hvordan det egentlig også kan være at være iværksætter.

 • Jakob Mygind
  Skrevet kl 18:10h, 02 februar Svar

  Stærk vinderattitude 🙂 Men pas nu lidt på helbredet og hold øje med målet på den lange bane 🙂 Jeg taler af bitter erfaring!

 • Kristoffer Levinsen
  Skrevet kl 15:27h, 30 august Svar

  Kære Kristian,

  Det er stærk læsning og meget inspirerende, at du deler ud af både sol- og skyggesider ved iværksættertilværelsen – Tak for det!

  Personligt ser jeg også skyggesiderne ved iværksætteriet – både som iværksætter selv og som psykolog med mange iværksættere som klienter. Der er mange grunde til, at iværksættere går til psykolog, men en gennemgående udfordring for dem er – netop som du også selv beskriver – at sætte rammer for eget arbejdsliv. “Min virksomhed er jo hjertebarnet – det har brug for mig!” Og derfor er man på 24/7 – 365.

  Her mener jeg, at det er afgørende at søge støtte og inspiration fra både venner, familie og andre iværksættere til at bygge et bæredygtigt arbejdsliv.

  Jeg har skrevet lidt mere om udfordringerne og skyggesiderne ved iværksætteri, og det ville være fedt med feedback.
  https://psykolog-levinsen.dk/biblioteket/ivaerksaetter/

  Keep up the good work (and keep sharing)!

  Mvh
  Kristoffer

Skriv en kommentar